Your Cart
výhody e-knihy

Top 5 výhod e-knihy

Niekomu vyhovuje viac klasická papierová kniha, iný uprednostní elektronickú knihu. Každá z týchto dvoch foriem knihy má svoje klady (+) aj zápory (-). Keďže na webe studovna.sk sa zameriavame na eknihy, popíšeme vám ich najväčšie výhody.

1. Cena

E-knihy sa nemusia tlačiť ani viazať a nespotrebuje sa pri ich výrobe žiadny papier. Prirodzene teda majú niźšiu cenu ako ich papierové verzie.

2. Hmotnosť

Nevážia ani gram. Pokojne si ich môžete do tabletu nahrať aj 1000 a mať ich stále pri sebe. Aj na dovolenke. Potom si už len vyberiete tú, na ktorú máte náladu.

3. Poloha pri čítaní

Ak ste chorí v posteli, máte problémy s chrbtom alebo len nemáte voľnú stoličku, stačí vziať do postele tablet. V posteli sa s ním manipuluje omnoho ľahšie ako s klasickou knihou.

4. Vyhľadávanie slov

Toto ocenia najmä študenti a vedeckí pracovníci. Ak pîšu referát alebo vedeckú prácu, môžu si v e-knihe veľmi ľahko vyhľadať slovo či slovné spojenie, ktoré ich zaujíma. Teda aspoň pokiaľ je vo formáte PDF. To ušetrí mnoho času.

5. Dajú sa počúvať

Niektoré aplikácie, napríklad Microsoft Edge umožňujú spustiť hlasové čítanie súborov PDF. Popri učení tak môžete variť, cvičiť alebo šoférovať auto. Opäť ušetríte čas.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *